Ha már "emlékezünk",felelevenítem egyáltalán nem homályosodó élményeimet a közelmúlt -tehát kb. január és február hónapok közötti/alatti időszak- egy-két egri tételével kapcsolatosan.Mint azt nézegettem,lehetne kicsit következetesebben is rendszerezni ezeket és nem ragaszkodni a nálam megszokott kronológiai sorrendnek megfelelő tálaláshoz,de sajnos csak a legkorábbi,januári esetekről van képem és a frissebbekről is szeretnék egy-két kattintást bemutatni -így most maradunk a bevett szokásnál.
Először vegyük azt az esetet,amikor "belebotlottam" egy remekbe szabott Thummerer Olaszrizlingbe.Ez annyit tesz,hogy eredetileg nem terveztem megvásárlását,de borszaküzletes 1300HUF-os árától sem tántorodott meg el a cimkén olvasott "Mészhegy dűlő" kifejezés keltette érdeklődésem.
Volt szerencsém évekkel ezelőtt,majdnem minden évben ezen dűlőből származó királyleánykát fogyasztani,mely sosem okozott csalódást.Ez a 2007-es olaszrizling sem!Fajtajelleges illat,remek,karakteres savak,nem nagy testtel,valahol a könnyed és mégis komoly határán.Jól iható,de nem jellegtelen,vagy semmit mondó,ugyanakor nem is komolykodja túl azt,ami.Nekem nagyon tetszik!Le is gurult,mint a sicc.
Kérem tisztelettel,nekem a Juhász Testvérek már nem kell,hogy bizonyítsák tudásukat,pontosabban azt a tudást,melyet egy remek alkoholista poszt kapcsán már említettem a nagy borászok/borászatok kifejezés kiérdemléséhez.Történetesen,hogy aszongya' az a valami,ha egy borvidék lehetőségeit ismerve és azt kihasználva a borász a magyar pénztárcához mért,magyar asztalra szánt valóban minőségi,azaz értékes bort, korrekt (!!!!) ár/érték arányú,nem túlárazott bort tud készíteni és készít is!!!
Barátaim!Ez a 2006-os "Sauvignon" a korában 1800 HUF!!!És most álljatok fel,induljatok 2006-os Juhász Testvérek Sauvignont vásárolni két nyomos okból is:ez a bor,teljesíti fentebb említett elvárásainkat -már,amennyiben nektek is elvárásotok a kiadott pénzetek értékének megfelelő magyar vörös bort kapni- valamint,mire észbe kaptok,egyszerűen elfogy!Tapasztalatból tudom....
Ez a Sauvignon fiatal,de már jól iható,merem állítani,hogy egries és egyszerre sauvignonos illatú -jól értesültek talán ezt piros gyümölcs illatúnak szokták emlegetni,elhanyagolva azt a két apró tényt megjelölni,hogy a gyümölcs húsa-e,vagy héja-e a piros,illetve,hogy előbbi esetben az szülhet kérdőjeleket a gyanútlanul borozóban,miszerint piros húsú a görögdinnye is,meg a málna is,és piros "héjú" a cseresznye is,meg a vörös áfonya is... Maradva -helyenként szándékosan is lebutított,azaz bután hagyott,ezen a blogon gyakorolt- saját jelzőimnél,a bor továbbá a szájat kitölti,közepes teste teljes összhangban áll minden paraméterével ahhoz,hogy úgy érezzük,még pár évig biztosan harmóniát sugároz:a mai vacsoránál is,a hétvégi baráti beszélgetésnél is és nagyjából 5 év múlva a kerek szülinapi ebédnél is.
Jó egszséget kívánok alkotóinak,fogyasztóinak egyaránt!
Utolsó kommentek