HTML

Pengyomhegyi

Nincs más célom az életben, pusztán annyi, hogy amit gyerek- és tizenéves koromban útravalóul kaptam szüleimtől, nagyszüleimtől, azt megőrizzem, de úgy,hogy ne csak emlékeimben éljen, hanem aszerint is éljek: munkában, tisztességben, őszinteségben, a természet erejének maximális elismerésében.

Utolsó kommentek

  • Kohári Pisti: Szia! Köszönöm az érdeklődést! Ha nem is nálam -de remélem sokáig kitart;) Üdv, ... (2015.04.14. 22:05) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Szűcs Baláázs: Szép estét! :) Bízom benne, és szerintem rajtam kívül még nagyon sokan, hogy ez a blog még újra "... (2015.04.11. 22:46) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Kohári Pisti: Szia. Ezt jó hallani. Készültem egy komoly munkára,és a "kilátástalanság" -ahogy te fogalmaztál a... (2015.04.11. 20:25) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Szűcs Baláázs: Szia! Nem egyedül jöttem el, hanem menyasszonyommal, és együtt is megyünk haza !:) szerencsére m... (2015.04.09. 21:15) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Kohári Pisti: Üdv. Jelenleg baromfik vannak csak az udvarban. Gyopár egy telephelyre került öregségére -a hallój... (2015.04.08. 19:32) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Utolsó 20

Címkék

2003 (20) 2005 (30) 2006 (66) 2007 (62) 2008 (28) alom (28) bor (120) család (21) cuvée (30) eger (37) emberiség (21) felelősség (57) furmint (23) hárslevelű (19) időjárás (31) jk gyopár (28) kékfrankos (31) kép (272) kk böske (18) klub (54) komondor (248) kőröstetétlen (22) kt gyergyó (36) kutyakiállítás (31) madár (31) magyarság (45) mangalica (30) mudi (18) nagy zsolt (18) olaszrizling (24) pardi norbi (54) pásztorkutya (32) pengyomhegy (72) rudi petitjean (27) szekszárd (25) tagság (29) tenyésztés (103) tokaj (30) vers (36) Címkefelhő

2011.01.25. 20:30 Kohári Pisti

Komondor szerelem -minta gazdik

Címkék: kép komondor acsa

Üdvözlök mindenkit és köszönöm a türelmet!2011-ben még nem volt bejegyzésem a www.pengyomhegyi.blog.hu -n,de nem az események hiánya,hanem sokkal inkább sokasága miatt.Itt van azonban egy évkezdéshez méltó,örömteli,szívet melengető levél Baliházi Pengyomhegyi Acsa, azaz Betyár gazdáitól.Pontosabban kettő levél,egy 2010. december 12.-i és egy újabb, 2011. január 22.-i,"természetesen" képekkel illusztrálva.

Hálásan köszönöm Betyár gazdáinak a beszámolót,képeket,mindig öröm ilyen levelet olvasni,mert árad belőle a szeretet,törődés és boldogság ami körül veszi a komondort és amit okoz a komondor fajta!!!Köszönet a fajtanépszerűsítésért!

 

 

 

 

 
Szia!
 
Bocsánat, hogy "eltűntünk"!
Betyár, - hát, hogy is mondjam, abszolút a szívünk csücske. Egyszerűen imádni való! Tudom, hogy minden kiskutya gazdája ezt mondja, - és azt hiszem, hogy ez a természetes is, mi sem vagyunk mások. Csak ezt tudjuk róla mondani. Okos, szép, mit szép a legszebb komondor, akit ismerünk. Séta alkalmával az emberek megállítanak minket, a bátrabbak még simogatják is. De nagy sikere van bármerre járunk vele.
Legfrissebb tudomány, hogy pacsit ad. Tudom, hogy ez nem fontos, de ezt cirka negyed óra alatt tanulta meg, játék közben.
A doktorbácsi azt mondta, hogy nagyon szép nagy- szerintünk is. 38 kg, 70cm magas és 80cm a mellkas körfogata - héten mértük. Nem tudom, hogy ezek a méretek jelentenek-e valamit, és hogy a többiek (tesók) mekkorák.
Imád még mindig enni, de nagyon ügyelünk a mennyiségre nehogy elhízzon. Éjszaka bent alszanak, - mind hárman a konyhába- teljesen szobatiszták. Este 11 felé még kiengedjük őket elintézni amit szeretnének, és aztán reggel 7-ig szó nélkül alszanak.
A fogai gyönyörűek, szerintem szabályosak, de csatolok róla képet. Nem mondom, hogy egyszerű volt lefotózni, de talán sikerült. A szemei szépek, az orra koromfekete, bár most a hótól kicsit világosodott.
A Csipkével (puli) imádják egymást, Fülikével már vannak összetűzéseik. Már kétszer nagyon megrángatta Fülit, aki ennek ellenére még mindig a Főnök. Amilyen kicsi, olyan nagy diktátor. Kutyákkal legalábbis.
Betyár méretét meghazudtolóan rugalmas, hatalmasak ugrál, persze ránk is- erről egyenlőre még nem sikerült leszoktatnunk. Folyamatosan tiltjuk, de azt hiszem, hogy számára ez a szeretet jele. Nagyon bújós, mondhatni egy macska lakik a birka méretű testben. Ahogy a mellékelt képen is láthatod, időnként bejöhet a nappaliba is, kicsit cicázni. Jah a legaranyosabb történet az utóbbi időben, hogy találtunk egy kutyafuttatót a közelben. Az első alkalommal mikor mentünk Betyár első megmozdulása az volt, hogy amint bementünk rögtön felült a padra, -ahol már ült egy két kutyatulajdonos. Mint itthon a nappaliban a garnitúrára. Néztek is nagyon a többiek, hogy ejha! De jó dolga lehet ennek a nagy kutyának! Ezek s képek is a héten készültek.
 
Remélem, hogy Ti is jól vagytok,
üdv

 

2010. december 12.

 

 

Szia!
 
Megint csináltunk néhány fogas képet. Én nem tudom, hogy van-e hiány, vagy nincs (nekem úgy tűnik, hogy ok)
calciumot napi három szemet kap, és enni is minimum kétszer, de ha úgy alakul többször is kap. Elképesztő szeretet, és energia bomba. Folyamatosan vele kéne lennünk, és tán az is kevés lenne. Szeret ölbe lenni, ami elég vicces már a méretéből adódóan is. És azt már csak hallkan jegyzem meg, hogy időnként a nappaliba a kanapén is "próbafekszik". De olyan mint egy cica, bújik, és tartja a fejét simogatásra. Nagyon erős falkaszellem alakult ki benne, és a másik két kutyusunkba. Bármelyikükkel külön megyünk sétálni a másik kettő keresi. Nagyon szépen sétál pórázon, fittyet sem hány a többi ugató kutyára. Ellenben mikor itthon van, rengeteget beszélget a környék kutyáival.
Szívesen megmutatnám, nem tudom, hogy mikor és hol leszel elérhető, jársz-e Pesten, vagy lesz-e olyan rendezvény ahova kivihetnénk.
 
üdv

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pengyomhegyi.blog.hu/api/trackback/id/tr472612235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása