Úgy fest,az elmaradt élménybeszámolóimat most ideömlesztem.Gondolom megbocsájtható,főleg,hogy jobbnál jobb borokkal jövök.Merthogy ez a homoki kökény nem valami botanikai ritkaság,hanem a lentebb említett borvacsora ajándék bora,hogy valami környékbéli borászat is szerephez jusson a villányisra sikeredett éjszaka után...
Meg kell mondjam őszintén,nálam is gyakori hiba azt hinni,gondolni,hogy egy borász van a homokon,akarom mondani egy borász páros van az alföld borvidékén,de ez egyrészt köszönhető a marketingnek,másrészt a beszerzési lehetőségeknek,azt hiszem.Nyílvánvaló,hogy a Frittmann testvérek borai a legjobban marketingelt alföldi borok,és a legtöbb helyen elérhetők is,legyen a forrás hiper,vagy borszaküzlet.Más alföldi minőségi borászatról ez nem mondható el.Nem tudom,a Kökény és fia 2007-es Kökény cuvéeje hol érhető el,hova kell beugrani ahhoz,hogy találkozzunk vele,de ha csak a Cegléd környéki utazás ad erre alkalmat,akkor nyílván nem lesz egyszerű létezését elszórni a köztudatban -ami ezen tétel alapján nagyon sajnálatra méltó...
A cserszegi fűszeres chardonnay találkozás egyszerre meglepő és mégsem az... (halkan jegyzem meg:a hátcimke ezt is ígéri,tehát ez sem hazudik!).Szóval,valahol ég és föld találkozása,azaz jellemzőikben távoli elemek,mégis összetartozók.Mintha ez a természetesség jönne vissza a homokból:elegáns illatosság,tiszta savak jó tartással,egység,harmónia,semmi nagyravágyás,csak szerény elismerésre törekvés,ha minden este előkerül a vacsorához,vagy a beszélgetéshez.
Kell-e a homokról érkező magyar bornak ennél nagyobb elismerés,minthogy szívesen fogyasztott mindennapok bora legyen?Kétlem.Ajánlom mindenki figyelmébe:van élet a Frittmann hegyeken túl...
Utolsó kommentek