HTML

Pengyomhegyi

Nincs más célom az életben, pusztán annyi, hogy amit gyerek- és tizenéves koromban útravalóul kaptam szüleimtől, nagyszüleimtől, azt megőrizzem, de úgy,hogy ne csak emlékeimben éljen, hanem aszerint is éljek: munkában, tisztességben, őszinteségben, a természet erejének maximális elismerésében.

Utolsó kommentek

  • Kohári Pisti: Szia! Köszönöm az érdeklődést! Ha nem is nálam -de remélem sokáig kitart;) Üdv, ... (2015.04.14. 22:05) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Szűcs Baláázs: Szép estét! :) Bízom benne, és szerintem rajtam kívül még nagyon sokan, hogy ez a blog még újra "... (2015.04.11. 22:46) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Kohári Pisti: Szia. Ezt jó hallani. Készültem egy komoly munkára,és a "kilátástalanság" -ahogy te fogalmaztál a... (2015.04.11. 20:25) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Szűcs Baláázs: Szia! Nem egyedül jöttem el, hanem menyasszonyommal, és együtt is megyünk haza !:) szerencsére m... (2015.04.09. 21:15) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Kohári Pisti: Üdv. Jelenleg baromfik vannak csak az udvarban. Gyopár egy telephelyre került öregségére -a hallój... (2015.04.08. 19:32) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Utolsó 20

Címkék

2003 (20) 2005 (30) 2006 (66) 2007 (62) 2008 (28) alom (28) bor (120) család (21) cuvée (30) eger (37) emberiség (21) felelősség (57) furmint (23) hárslevelű (19) időjárás (31) jk gyopár (28) kékfrankos (31) kép (272) kk böske (18) klub (54) komondor (248) kőröstetétlen (22) kt gyergyó (36) kutyakiállítás (31) madár (31) magyarság (45) mangalica (30) mudi (18) nagy zsolt (18) olaszrizling (24) pardi norbi (54) pásztorkutya (32) pengyomhegy (72) rudi petitjean (27) szekszárd (25) tagság (29) tenyésztés (103) tokaj (30) vers (36) Címkefelhő

2014.02.27. 18:13 Kohári Pisti

Köleses piros-fehér-zöld

Címkék: kép étel köles

Nagy boldogságomra fedeztem fel újra saját blogomon,hogy egykor megörökítettem itt egy-egy BMV -azaz Bele Minden Vackot- étel "különlegességet". Nagy részük úgy készült,hogy azokból az alapanyagokból alkottam,amiket itthon találtam és nagy részüket soha az életben nem tudnám még egyszer ugyanúgy elkészíteni,ha nem lenne meg a leírás,recept.

Nos,nem olyan régen összejött egy piros, fehér, zöld színekkel domináló étel,melyet lejegyzek,mert kegyetlen finom lett.Az alapötlet a modern konyhában feledésbe merült,de igen hasznos köles felhasználásának lehetőségein keresztül jött,és hozzácsapódott némi brokkoli,kaliforniai paprika és némi mediterrán fűszervilág.Szívesen osztom meg,fogadjátok hát ti is szeretettel.

 

20140222-0022_compressed.jpg

 

 

 

 

Az alap ötletet adó köles,azaz bio-köles megfőzésével indítottam.Ez egy tasakos változat,ami éppen le volt árazva a DM-ben és ráadásul 15 percig sem tartott megfőzni.A levét természetesen nem hagytam veszni. A zöldségesemnél egyelőre csak itáliai brokkoli kapható,de nem mondtam le róla,vettem egy fej brokkolit.Ezt nagyon enyhén kb. 5 percig pároltam a köles levében.Addig a köleses tasakot lecsöpögtettem.Az olíva olajjal kikent kis tepsi aljába pakoltam az összes párolt brokkolit.

20140222-0008_compressed.jpg

 

Olíva olajon fonnyasztottam egy kevés zöld hagymát,amit nem bírtam ott hagyni a zöldségesemnél... Némi tavasz érzetet hozott,úgy is február 21.-én már több száz egyedes bíbic csapatot és zöldikéket,erdei pintyeket hallgattam azon a napsütéses napon.Mit mondhatnék?Meg kellett vegyem a zöld hagymát.

20140222-0010_compressed.jpg

 

Ezen az olívás hagymán nem kövér,de nem is teljesen sovány darált sertés húst pároltam sóval,és Kotányi Toscana fűszerkeverékkel,kevés paradicsomot beleszeletelve.Ehhez kevertem a főtt köles 3/4 részét,és ezt pakoltam a brokkolira.

20140222-0014_compressed.jpg

 

20140222-0006_compressed.jpg

 

A maradék főtt kölest rányomkodtam a darált húsos keverékre,rászeleteltem majdnem egy fej kaliforniai paprikát és két-három fej csiperkét.Ezt az egészet meglocsoltam 4 borsos olíva olajjal és őszintén szólva nem tudom pontosan,de maximum 20 percre közepes lángú sütőbe tettem középre.

20140222-0019_compressed.jpg

 

20140222-0020_compressed.jpg

 

Amikor láttam a paprikán,gomba darabokon és a kölesen,hogy sült és éreztem,hogy isteni illata van,nagy lukú reszelőn trappista sajtot reszeltem rá és a lezárt sütőbe 5 percre visszatoltam.

 

20140222-0028_compressed.jpg

 

20140222-0030_compressed.jpg

 

20140222-0046_compressed.jpg

 

Az állaga inkább kanalt kíván,mint villát,de nem ez a lényeg,hanem hogy kisfiam és az egész család szerint Isteni ízletes lett.Egy próbát megér,még darált hús nélkül is és akár parmezánnal,vagy egyéb illatos sajttal!

20140222-0049_compressed.jpg

Tehát: brokkoli,köles,zöld hagyma, darált hús, paradicsom, paprika,gomba,sajt,olíva olaj és só,Toscana fűszerkeverék,vagy ezek fűszerei kellenek hozzá egyedi ízlés szerinti mennyiségben.Jelezzen,aki tovább csiszolta,érdekelne hogyan tette!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pengyomhegyi.blog.hu/api/trackback/id/tr375832673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása