Említettem,hogy tartozom egy köszönetposzttal a Norbert von Pardi által Pengyomhegyen tett látogatás kapcsán,egész pontosan a záró tétel kapcsán,aminek története van.Nos,a történet következik és a bor,köszönetként Barátomnak és a Decanter magyar kiadásának.
A legegyszerűbb az volna,ha a Decanter 2008. márciusi számában megjelent olvasói levelem ide kopiznám,ami arról szól,hogy Mr. Pardi a Decanter előfizetőjeként -egy családtagja és a magazin szerkesztőinek társaságában- 2007 telén elutazhatott a Londonban megrendezett Decanter Fine Wine Encounter eseményre.Norbi hazatérve ahhoz méltóan beszámolt,és élete egyik legnagyobb élményéről mesélve egy "apróság" hiányérzetet hagyott benne,és engem is piszkált a dolog:a világ minden fontos borvidékéről ott volt mindenki,aki számított,kivéve Tokajt... Ennek miértjét próbáltam "olvasói levélben" kideríteni a Decanteren keresztül,ahol a magyar szerkesztőség egyenesen a londoni kollégákhoz fordult válaszért.
Legnagyobb meglepetésemre és örömömre a "jó kérdésért" (?) ajándékba kaptam egy palack 2006-os kései szüretelésű Tokaji Hárslevelűt,melynek elkövetője az -akkor még számomra újonc- Andrássy Pincészet volt.Ezzel zártuk Norbi barátom pengyomhegyi látogatását.
Röviden annyiban maradtunk Barátommmal,hogy sok-sok ilyen,vagy ehhez hasonló borra volna szüksége Tokajnak:üde,könnyed,minden mennyiségben szűrt alma és körtelé,nagyon jó fogyaszthatósággal,nulla édesség érzettel,annál több egyensúllyal,jól ihatósággal -a kifejezés maximálisan pozitív értelmében!Nos,ezt köszönöm én Norbinak,és a Decanter magazinnak egyaránt!Nem beszélve az Andrássy Pincészetről!!!
Utolsó kommentek