HTML

Pengyomhegyi

Nincs más célom az életben, pusztán annyi, hogy amit gyerek- és tizenéves koromban útravalóul kaptam szüleimtől, nagyszüleimtől, azt megőrizzem, de úgy,hogy ne csak emlékeimben éljen, hanem aszerint is éljek: munkában, tisztességben, őszinteségben, a természet erejének maximális elismerésében.

Utolsó kommentek

  • Kohári Pisti: Szia! Köszönöm az érdeklődést! Ha nem is nálam -de remélem sokáig kitart;) Üdv, ... (2015.04.14. 22:05) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Szűcs Baláázs: Szép estét! :) Bízom benne, és szerintem rajtam kívül még nagyon sokan, hogy ez a blog még újra "... (2015.04.11. 22:46) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Kohári Pisti: Szia. Ezt jó hallani. Készültem egy komoly munkára,és a "kilátástalanság" -ahogy te fogalmaztál a... (2015.04.11. 20:25) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Szűcs Baláázs: Szia! Nem egyedül jöttem el, hanem menyasszonyommal, és együtt is megyünk haza !:) szerencsére m... (2015.04.09. 21:15) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Kohári Pisti: Üdv. Jelenleg baromfik vannak csak az udvarban. Gyopár egy telephelyre került öregségére -a hallój... (2015.04.08. 19:32) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Utolsó 20

Címkék

2003 (20) 2005 (30) 2006 (66) 2007 (62) 2008 (28) alom (28) bor (120) család (21) cuvée (30) eger (37) emberiség (21) felelősség (57) furmint (23) hárslevelű (19) időjárás (31) jk gyopár (28) kékfrankos (31) kép (272) kk böske (18) klub (54) komondor (248) kőröstetétlen (22) kt gyergyó (36) kutyakiállítás (31) madár (31) magyarság (45) mangalica (30) mudi (18) nagy zsolt (18) olaszrizling (24) pardi norbi (54) pásztorkutya (32) pengyomhegy (72) rudi petitjean (27) szekszárd (25) tagság (29) tenyésztés (103) tokaj (30) vers (36) Címkefelhő

2013.02.11. 23:28 Kohári Pisti

Élménybeszámoló Roziról

Címkék: kép komondor epergyöngyike

Korábban több beszámolót,képet kaptam már Pengyomhegyi Epergyöngyike,azaz Rozi gazdáitól,mely szokásukhoz az új évben is hűek maradnak úgy tűnik,legnagyobb örömömre.Ezúttal is bepillantást kaphatunk Rozi életébe,fejlődésébe és a gazdik beszámolójának segítségével,és a képekkel szinte megelevenedhet előttünk a 10 hónapos komondor leányzó!

Millió köszönet azért,hogy folyamatosan figyelemmel követhetem,követhetjük a Kulcsi Komisz Böske x Királytelki Gyergyó szülői páros utódjának életét!Isten tartsa meg szokásukat!

Fogadja szeretettel mindenki Rozi képeit,történetét!

SDC18614_compressed.jpg

"Köszönöm az érdeklődést, ha nem is azonnal, de kis késéssel válaszolok rá.

Rozi már 10 hónapos nagy komondorlány. Bohókás, játékos örökmozgó kutya. Mivel havat idén látott először, nagyon élvezte, élvezi. Nekifutásból ülve csúszkál a teraszon. Nehezen viseli el, hogy a hólapátolás nem az ő játéka. Mindig el akarja kapni a lapátot és ugatja. Nagyon szereti a családot, különösen a lányomat. Szeret a szobájában „időzni” ami a képeken is látható. Ott ő az egyeduralkodó amit alaposan ki is használ.

Jó mély, igazán felnőttes basszus hangja van. Szerencsére feleslegesen nem ugat.

Ha kocsival kiállunk az udvarból, már nem akar kimenni az utcára, szóval és karmozdulattal lehet irányítani. Méretei tekintélyt parancsolóak, az utcán elmenő emberek ilyenkor gyorsabban és hangtalanul sietnek el előttünk. Ha tehetik, az idegenek inkább kerülnek, és nem a nyitott kapu előtt mennek el. Rozi magassága 70-71 cm attól függ, hogy áll. Súlya 31kg.

Szerintünk egy kicsit sovány, de nem akar enni, még a húst sem! Kiegészítőkről nem is beszélve. Mit tanácsol, mit csináljunk?

Jó, hogy korábban többször is megfürdettük, mert a napokban ugyancsak birkózott a lányom vele ez ügyből kifolyólag. Kétszer is át kellett öltöznie. De győzött az emberi akarat és Rozi nagyon szép fehér lett.

A minap megtörtént a „falka” birtoklásának az eldöntése is. Kuruc kutyánk visszaszerezte az őt megillető egyeduralmat az udvaron. Ez nem ment teljesen simán, és ez látszik a videón is. Szilasligeti Kuruc még pár napig magán fogja viselni P. E. Rozi fogának a nyomát a jobb első lábán. Hiába, az uralkodásért meg kell küzdeni még egy puli kannak is. Pláne egy komondor szuka ellen! A videón látható az 5 hetes Szilasligeti Szuszi kis puli szuka is melynek az apja a Kuruc. Ezért is hőköl vissza a hozzá futó kiskutyától, amit valószínűleg az anyjának hisz. Rozi is ismerkedik vele, de kíváncsiak leszünk majd a játékukra. A kis puli nagyon ígéretesnek mutatkozik, így még nem tudjuk, hogy megmarad-e a kennelben.

Komolyra fordítva a szót, Rozikának már kezd összenőni a szőre, már erősen tépni kell. Ez nem megy mindig simán, van, hogy komoly harc alakul ki Rozi és a gazdája (lányom) között. A komondornak mindig ilyen vattás a bundája?

Épp ma néztük, hogy Rozinak nagyon jó pigmentje van, az egész szájpadlása tiszta fekete. A puliknál ez nem minden kutyára jellemző, a komondoroknál, hogy van ez?

A csípőszűréssel,tenyészszemlével kapcsolatban még szerintünk korán van, majd egy éves kora után megcsináltatjuk. De természetesen. arról úgyis értesítjük Önt

A Világkiállításra csak mint látogatók megyünk, ha egyáltalán kijutunk oda. A lányomnak épp abban az időszakban lesz a másoddiplomájának a vizsgaidőszaka. De még meglátjuk!

Úgy néz ki, hogy holnap visszük el Őkomondorságát a kombinált veszettség oltásra. Mivel egyszerre nem lehet a pulikat és a komondort szállítani, így az utat kétszer kell megtenni. Idén Rozinak jutott az elsőbbség szerepe.

Még nagyon sok mindent lehetne írni a kutyákról, de hát más dolog is van. Így zárom beszámolómat:

üdvözlettel: Kati

Ui: Láttam a blogon az új almot, nagyon szép kiskutyák. Pont olyanok mint Rozika volt. Aranyos kis komondorok!"

pengyomhegyi1's Pengyomhegyi Epergyongyike 2013 album on Photobucket

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pengyomhegyi.blog.hu/api/trackback/id/tr945075574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása