Ha létezik BMV leves -márpedig,édesanyám számtalan ízletes BMV levest produkált már életem során- akkor létezik BMV ragu is.Hogy úgy mondjam,ez is csak technológiai kérdés -bár,ez így,ebben a formában nem teljesen helytálló...
Az úgy volt,hogy szombaton rizsre vágytunk,mivel régen volt és tudtuk,hogy vasárnap birka pörkölt lesz burgonyával,meg öreg lebbencs,úgyhogy a tészta sem okés,ráadásul,ezek nehéz ételnek is ígérkeztek.Tehát maradt Ben nagybácsi gyors rizse,illetve a konyhaszekrényben pakolászva kezembe akadt egy carbonara szószos tasak.Nem jellemző,hogy ilyen tasakos,kész mérgeket együnk,főleg nem a gyerekkel együtt,de most mégis így alakult.Találtam én mást is a konyhában:a fagyasztóban maradék borsót,brokkolit,karfiolt,a hűtőben császárszalonnát,parmezán sajtot.Mit lehetett t/enni,készítettem egy BMV ragut...
Oliva olajon megpirítottam az apróra vágott jó húsos császárszalonnát és vörös hagymát,aztán rá a többit:borsót,brokkolit,karfiolt sóval,borssal -nem volt ambícióm sárgarépát szedni a kertben,így az nem jutott bele.A carbonara szósznak való fűszerkeverményt elkevertem 2,5 dl kecske tejben,majd az egész cucc párolása után felöntöttem ezzel.Összerottanyt és készen volt.Sac/kb 30 perces mutatvány volt,de legyen 40.
Tálaláskor rá a parmezán maradék és tömés befelé.Hárman benyomtuk a 4 adag rizst -igaz,a mosogatóba is belebénáztam egy keveset.Gyors volt,finom volt,könnyű volt.Reggelre persze,korgott a gyomrom,igaz,este nem is vittem túlzásba az evést...
Utolsó kommentek