HTML

Pengyomhegyi

Nincs más célom az életben, pusztán annyi, hogy amit gyerek- és tizenéves koromban útravalóul kaptam szüleimtől, nagyszüleimtől, azt megőrizzem, de úgy,hogy ne csak emlékeimben éljen, hanem aszerint is éljek: munkában, tisztességben, őszinteségben, a természet erejének maximális elismerésében.

Utolsó kommentek

  • Kohári Pisti: Szia! Köszönöm az érdeklődést! Ha nem is nálam -de remélem sokáig kitart;) Üdv, ... (2015.04.14. 22:05) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Szűcs Baláázs: Szép estét! :) Bízom benne, és szerintem rajtam kívül még nagyon sokan, hogy ez a blog még újra "... (2015.04.11. 22:46) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Kohári Pisti: Szia. Ezt jó hallani. Készültem egy komoly munkára,és a "kilátástalanság" -ahogy te fogalmaztál a... (2015.04.11. 20:25) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Szűcs Baláázs: Szia! Nem egyedül jöttem el, hanem menyasszonyommal, és együtt is megyünk haza !:) szerencsére m... (2015.04.09. 21:15) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Kohári Pisti: Üdv. Jelenleg baromfik vannak csak az udvarban. Gyopár egy telephelyre került öregségére -a hallój... (2015.04.08. 19:32) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Utolsó 20

Címkék

2003 (20) 2005 (30) 2006 (66) 2007 (62) 2008 (28) alom (28) bor (120) család (21) cuvée (30) eger (37) emberiség (21) felelősség (57) furmint (23) hárslevelű (19) időjárás (31) jk gyopár (28) kékfrankos (31) kép (272) kk böske (18) klub (54) komondor (248) kőröstetétlen (22) kt gyergyó (36) kutyakiállítás (31) madár (31) magyarság (45) mangalica (30) mudi (18) nagy zsolt (18) olaszrizling (24) pardi norbi (54) pásztorkutya (32) pengyomhegy (72) rudi petitjean (27) szekszárd (25) tagság (29) tenyésztés (103) tokaj (30) vers (36) Címkefelhő

2008.11.20. 16:22 Kohári Pisti

"Ez így nem lesz jó.Kezdjük elölről!"

Címkék: isten bor kaló imre

Nem lehet elmenni a MűveltAlkesz észrevétele mellett,hogy aszongya' milyen nagyon következetes a Magyar Bor Akadémia,azaz jelöljük vagy háromszor-négyszer oszt' odaítéljük... Sajnálatos vicc,hitelét veszti,mint nagyjaink a bölcs paraszt bácsi előtt:

"A választások után nagy fekete autó megy vidékre,benne Gyurcsány Ferenccel és a kormány négy másik politikusával.Egyszercsak az autó nagy sebességgel nekicsapódik egy fának. Rendőrök,mentők, tűzoltók azonnal a helyszínre sietnek, de csak a totálkárosra
tört autót találják, a politikusoknak hűlt helye.

A közelben azonban meglátnak egy parasztbácsit, aki hatalmas földhalom mellett támaszkodik az ásójára. Megkérdezik tőle:

- Bátyám, látta a balesetet?
- Láttam én.

- S hová lettek a politikusok
- Elástam őket.

- Meghaltak?
- De meg ám.

- S egy sem maradt életben?
- Hát, a Gyurcsány és az a másik ... a Kóka, az mondta hogy ő még él, de én ezeknek már semmit sem hiszek el!!"

No nem baj,mi azért nézzük meg sorban az én szemüvegemen keresztül,de ezúton kérem tisztelettel minden boros barátomat,hogy nyílvánítsa ki véleményét!!!Előre is köszönöm!Pardi Norbi ez rád is vonatkozik!!!!!!Köszi!

Lőrincz György jelölve 2006-ban,2007-ben és most 2008-ban is.A St. Andrea borásza nálam megalkotta életem egyik legnagyobb bikavérét 2002-ből Merengő néven,de egyébként a Napborral nyitott be,mely klasszikus -akkor még...- klasszis volt az ár/érték bajnokság góllövő versenyében.Nos,azóta elvesztette góllövő cipőjét,Lőrincz doktor pedig még az Áldással mutatott valamit,nekem.Azóta viszont nem vagyok hajlandó kőkemény magyar ezreseket kiadni a polcra ihatatlanul fásan kirakott St. Andrea tételekért,s bár pincém elég nagy ahhoz,hogy tároljak pár száz palack bort,azonban a pénztárcám már nem veszi fel a versenyt a tárolási kapacitással,az időmről meg csak a Jó Isten tudna nyilatkozni,hogy érdemes-e betáraznom... Szóval,részemről tud,de nem esetem.Passz.

Milyen meglepő,Légli Ottót sem először látjuk a névsorban:2006,2007,2008... 2009?Megmondom őszintén,kevés Légli bort fogyasztottam életemben,kiemelkedő tételei közül pedig egyet sem,vagy,ha igen,hát nem alkotott bennem maradandót -sajnos.De,hogyis mondjam:Balaton nem rég kapott Év borásza címet,igaz Légli is harmadszor jelölt... Maradjunk annyiban,az a korrekt részemről,ha tapasztalatok,kóstolási élmények nélkül nem nyilatkozom.Valaki más megteszi helyettem?Köszi!

Szöllősi?Szintén zenész.Nem nyilatkozom,majd megteszi más helyettem.(?)

Konyári mellett azonban nem mennék el szó nélkül,főleg nem -akkor még más mezben játszott ugyan,de- hazánk egyik legnagyobb,hanem a legnagyobbak egyike,azaz kettője,vagyis cabernet sauvignon-ja mellett:bezony-bezony,sógor borhűtője tartalmaz még Sínai hegyi c.s.-t,ha nem is 2000-est,de 2002-est bizonyára.Mit mondjak,Konyári János közelít egy borász ideálhoz,olyan emberi tud lenni.

No és éppen itt a kakukktojás (Avagy a 2010-11-es Év borásza?) Vida Péter.Igen,ő ember,borain látszik is egy-egy gyengébb évben.Nem baj ez,de nem hiszem,hogy év borásza címre jogosult -ma még,de időben be kell dobni Szekszárd nevét,hiszen régen vót' má' Vesztergombi mester neve által fémjelzett vidék felkapva...

És tényleg,mi van a többi korábban volt év bortermelőjével?Szepsy,Thummerer,Árvay nem tud már alkotni,vagy Tokaj,Eger eltűnt a térképről?És minden komolyságot magunkra erőltetve:hol vannak az én jelöltjeim???!!!

Hamár az Alkeszről vettem a meghajtót,onnan lopott hszszel is fejezem be,tessenek okulni,véleményt fejteni...ki.

Idézem: "Egyébként meg Pálffy 100 legjobb magyar bor könyvének utolsó oldalával értek egyet ahol igy ír:

Kaló Imre olyan ember, akinek soha nem lesz szüksége az Év Borásza címre. Ő már a legnagyobb rang birtokosa, a Természet Borásza. Aki őz módjára, szelíden közelít hozzá, azt a kezéből eteti-itatja, de kereskedők, multik, a globalizált világ életidegen küldöttei jobb, ha messzire elkerülik, mint a vaddiszn6k az Ő szőlejét. Számára nincsenek termelők és forgalmazók, csak méltók és méltatlanok. Aki csak föl akarja falni a hasznot, megzabálni a termést, nyerészkedni más munkáján, azt elriasztja saját verítékének erejével. Kaló Imre úgy térít, mint a borászat megváltója, fölrúgja a kufárok asztalait, megveti a farizeusokat, és ami a keze köze kerül, azt borrá változtatja. A világ legjobb borává. Mert az Ő technológiája az Istenadta Természet."

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pengyomhegyi.blog.hu/api/trackback/id/tr47779695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pardi Norbert 2008.11.30. 13:33:48

Kicsit megkéstem a kommentel, de Pista úgy rámparancsolt, hogy nem mertem nem hozzászólni.

Nos, azzal kezdem, hogy a legnagyobb ökörség, hogy nem kaphatja rövid időn belül ugyanaz az ember mégegyszer a díjat. Olyan, mintha az Aranylabdát a futballban nem lehetne kétszer megkapni, hiába az illető a legjobb éveken át. Így ki kell jelentsem, hogy kapásból tudnék mondani jópár embert, akinek szívesebben adnám, mint az idei 5 jelöltnek. Ezért nem is török pálcát egyikőjük mellett sem, inkább a rövid véleményemet írom le.

Szóval Szöllősihez nem igazán tudok hozzászólni egy-két nagyon egyszerű borát ittam, fogalmam nincs hogy kerül a listára. Vidának vannak nagyon kellemes és néhány kiemelkedő bora is, de valahogy nálam nem veri ki a biztosítékot. Jó és nagyon kedves ember, a borai is ilyenek. A maradék három emberke közül bizonyára Lőrincz Gyuri a legnépszerűbb, nálam nagyjából egy szinten vannak. Konyári igen régen jelen van a boréletben és voltak-vannak szuper borai. Légli évről évre jobb, érezni a fejlődést, egyre több a kiemelkedő fehérbora. És végül a St. Andi. Hát igen. Óriási népszerűség, meg marketing, meg Ipacs Géza meg minden. A fehérborai közül nem volt még egy sem amelyik nekem igazán tetszik. Ennek elsősorban a túlzott fahasználat az oka. Ez van, nem szeretem a túl sok vaníliát. A vörösei között viszont vannak nagyszerűek. A Merengők nagyon jók, tetszett a 05-ös Áldás, a kadarka dettó. Leginkább azonban a pinot noir-jai fogtak meg. Nagyon jók.

Kohári Pisti 2008.12.01. 09:56:30

Köszi Barátom!
Várlak legközelebb is,mivel,Te azért benne vagy a sűrejében rendesen,véleményed sokak számára mérvadó lehet!Számomra sem mellékes.
süti beállítások módosítása