HTML

Pengyomhegyi

Nincs más célom az életben, pusztán annyi, hogy amit gyerek- és tizenéves koromban útravalóul kaptam szüleimtől, nagyszüleimtől, azt megőrizzem, de úgy,hogy ne csak emlékeimben éljen, hanem aszerint is éljek: munkában, tisztességben, őszinteségben, a természet erejének maximális elismerésében.

Utolsó kommentek

  • Kohári Pisti: Szia! Köszönöm az érdeklődést! Ha nem is nálam -de remélem sokáig kitart;) Üdv, ... (2015.04.14. 22:05) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Szűcs Baláázs: Szép estét! :) Bízom benne, és szerintem rajtam kívül még nagyon sokan, hogy ez a blog még újra "... (2015.04.11. 22:46) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Kohári Pisti: Szia. Ezt jó hallani. Készültem egy komoly munkára,és a "kilátástalanság" -ahogy te fogalmaztál a... (2015.04.11. 20:25) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Szűcs Baláázs: Szia! Nem egyedül jöttem el, hanem menyasszonyommal, és együtt is megyünk haza !:) szerencsére m... (2015.04.09. 21:15) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Kohári Pisti: Üdv. Jelenleg baromfik vannak csak az udvarban. Gyopár egy telephelyre került öregségére -a hallój... (2015.04.08. 19:32) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Utolsó 20

Címkék

2003 (20) 2005 (30) 2006 (66) 2007 (62) 2008 (28) alom (28) bor (120) család (21) cuvée (30) eger (37) emberiség (21) felelősség (57) furmint (23) hárslevelű (19) időjárás (31) jk gyopár (28) kékfrankos (31) kép (272) kk böske (18) klub (54) komondor (248) kőröstetétlen (22) kt gyergyó (36) kutyakiállítás (31) madár (31) magyarság (45) mangalica (30) mudi (18) nagy zsolt (18) olaszrizling (24) pardi norbi (54) pásztorkutya (32) pengyomhegy (72) rudi petitjean (27) szekszárd (25) tagság (29) tenyésztés (103) tokaj (30) vers (36) Címkefelhő

2009.02.09. 10:31 Kohári Pisti

Gombás,borsós "cucc" halványan...

Címkék: kép étel bor

Be kell vallanom,hogy már nem emlékszem a részletekre,olyan régen volt... Olyan régen volt,hogy előfőztem egy 2-3kg sertés combot valami sütéshez,melyről "lejött" néhány apró húsdarab,melyek méretük miatt nem fértek bele a sütős képbe... Így,mit lehetett tenni,mint annak a pár darabnak szenteltem egy kis időt,fantáziát meg miegymást,hogy ne vesszen kárba,főleg ne a kutya "szájába".

 

Fogtam hát némi étolajat -hogy "lájtos" legyen majd az étel és ne terheljük a nálam alapnak számító füstölt szalonnával- és nagy darabokra vagdosott vöröshagymát -hogy ne a szaft minősége,hanem a párolt növény ízlelésének öröme nőjjön- majd kis vízzel felöntve borsót,aznapi szépen szeletelt "gombát" -csak így hívjuk a piacos tömeg csiperkét- sóval,borssal,vargánya gomba fűszerrel és frissen örölt tarkaborssal ízesítettem.A kisebb előfőzött húsdarabokat külön edényben alaposan megsütöttem és megpirítottam,majd az egészet egybe keverve utófűszereztem.

Köretnek barnarizst főztem sóval,kevés őrölt szárított vargányával megszórva,kísérőnek pedig,egy -mint azt később megtapasztaltuk- tökéletesen passzoló Béla és Bandi Sauvignon blanct toltunk le -kellett is,mert szomjas volt a sertés...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pengyomhegyi.blog.hu/api/trackback/id/tr43931725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása