Be kell vallanom,hogy már nem emlékszem a részletekre,olyan régen volt... Olyan régen volt,hogy előfőztem egy 2-3kg sertés combot valami sütéshez,melyről "lejött" néhány apró húsdarab,melyek méretük miatt nem fértek bele a sütős képbe... Így,mit lehetett tenni,mint annak a pár darabnak szenteltem egy kis időt,fantáziát meg miegymást,hogy ne vesszen kárba,főleg ne a kutya "szájába".
Fogtam hát némi étolajat -hogy "lájtos" legyen majd az étel és ne terheljük a nálam alapnak számító füstölt szalonnával- és nagy darabokra vagdosott vöröshagymát -hogy ne a szaft minősége,hanem a párolt növény ízlelésének öröme nőjjön- majd kis vízzel felöntve borsót,aznapi szépen szeletelt "gombát" -csak így hívjuk a piacos tömeg csiperkét- sóval,borssal,vargánya gomba fűszerrel és frissen örölt tarkaborssal ízesítettem.A kisebb előfőzött húsdarabokat külön edényben alaposan megsütöttem és megpirítottam,majd az egészet egybe keverve utófűszereztem.
Köretnek barnarizst főztem sóval,kevés őrölt szárított vargányával megszórva,kísérőnek pedig,egy -mint azt később megtapasztaltuk- tökéletesen passzoló Béla és Bandi Sauvignon blanct toltunk le -kellett is,mert szomjas volt a sertés...
Utolsó kommentek