A címből messze menő következtetéseket képtelenség levonni,max. annyit,hogy nem-e fehérről van szó,de találkoztam már vörössel,aminek a vörösekhez képest alacsonyabb fogyasztási hőmérséklet állt jól... Ígyhát kifejteném.
Aki ismer,tudja,aki nem az majd megtudja,hogy úgy a galaxisban is eleve unikálisnak,egyedülállónak tartott Tokajhegyalja száraz szamorodnija számomra még azon belül is egy külön szféra,műfaj,alkotás,élmény,férfibor,jó szerencse esetén Istenbor.A száraz szamorodni egy olyan hármas pilléren nyugvó,azt magában hordozó,a férfiborra vágyó borrajongót azonnal meghódító karakterbor -tehát minden körülmények közt mással össze nem téveszthető bor- hogy szavakkal kifejezni nem lehet,legalábbis az én korlátaim között képtelenség.Hármas pillére nagyjából az ászkolási aromák-savgerinc-aszusság jegyek mentén rajzolódik ki és hogy ez most hogyan jön képbe,máris elmondom.
Valamelyik nap egy 2002-es Göncöl Száraz Szamorodnit vásároltam 1.500 HUF-ért és nagy lendülettel,valamivel szoba hőmérséklet alatti fok Celsiuson belekortyintva visszatért a józan látásom,hogy állj!Ahogy Márai szólt bölcsen:
"A bor férfidolog,csendesen kell beszélni róla."
Tehát,palack a hűtőbe és nyugodtság.Ha száraz szamorodni van terítéken,igenis le kell higgadni,a rohanásból leülni,ha nem is diófa alá,legalább a nyugis,családi vacsorához,vagy a baráthoz,akivel mindig férfidolgokhoz kell lehiggadnunk és felnőnünk.
A hátcimkén nagyon helyesen -nem csak megszokásból- hűtve ajánlják elfogyasztani.
Lehűtve és lehiggadva újra elővéve egy tipikus,ászkolásos,remek savakkal,fiatalsággal bíró,kevéske aszus jegyeket meg-megvillantó,de sav-alkohol-test harmóniát mutató száraz szamorodni került elfogyasztásra,ahogy a hátcimke ezt is javasolja,aperitivként.Igaz,nem szerettem volna már vacsorázni,de ez gondoskodott az étvágygerjesztésről.Melegen ajánlom mindenki figyelmébe,természetesen hűtve!!!
Utolsó kommentek