HTML

Pengyomhegyi

Nincs más célom az életben, pusztán annyi, hogy amit gyerek- és tizenéves koromban útravalóul kaptam szüleimtől, nagyszüleimtől, azt megőrizzem, de úgy,hogy ne csak emlékeimben éljen, hanem aszerint is éljek: munkában, tisztességben, őszinteségben, a természet erejének maximális elismerésében.

Utolsó kommentek

  • Kohári Pisti: Szia! Köszönöm az érdeklődést! Ha nem is nálam -de remélem sokáig kitart;) Üdv, ... (2015.04.14. 22:05) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Szűcs Baláázs: Szép estét! :) Bízom benne, és szerintem rajtam kívül még nagyon sokan, hogy ez a blog még újra "... (2015.04.11. 22:46) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Kohári Pisti: Szia. Ezt jó hallani. Készültem egy komoly munkára,és a "kilátástalanság" -ahogy te fogalmaztál a... (2015.04.11. 20:25) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Szűcs Baláázs: Szia! Nem egyedül jöttem el, hanem menyasszonyommal, és együtt is megyünk haza !:) szerencsére m... (2015.04.09. 21:15) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Kohári Pisti: Üdv. Jelenleg baromfik vannak csak az udvarban. Gyopár egy telephelyre került öregségére -a hallój... (2015.04.08. 19:32) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Utolsó 20

Címkék

2003 (20) 2005 (30) 2006 (66) 2007 (62) 2008 (28) alom (28) bor (120) család (21) cuvée (30) eger (37) emberiség (21) felelősség (57) furmint (23) hárslevelű (19) időjárás (31) jk gyopár (28) kékfrankos (31) kép (272) kk böske (18) klub (54) komondor (248) kőröstetétlen (22) kt gyergyó (36) kutyakiállítás (31) madár (31) magyarság (45) mangalica (30) mudi (18) nagy zsolt (18) olaszrizling (24) pardi norbi (54) pásztorkutya (32) pengyomhegy (72) rudi petitjean (27) szekszárd (25) tagság (29) tenyésztés (103) tokaj (30) vers (36) Címkefelhő

2009.01.19. 09:37 Kohári Pisti

Komondor gondok -"mindezideig"

Címkék: klub felelősség komondor tagság tenyésztés

Nos,bár nem is olyan régen azt ígértem,hogy a magunkévá tett professzori elvek,gondolatok után tovább lépünk,és végre munkáról,tettekről,feladatokról beszélünk,melyeket illet volna már elkezdeni rég komondor tenyésztőknek -úgymond- önállójogú fajtagondozó szervezetnek egymással karöltve,most mégis -önmagamhoz hűtlenül,de a komondor fajtát körülvevő "aktualitáshoz" alkalmazkodva- meg kell változtassam eredeti tervemet,ami gondolatmenetem eredeti pályáját illeti...

Mélyebbre ások az ingoványban,melyre lépni is veszélyes,nemhogy abban a -nem is olyan- régmúlt sokak által elveszettnek óhajtott lábnyomait kutatni,hogy végül holnapi lépteink nyomába érjünk!Megéri?íSzemélyes meggyőződésem,hogy megéri visszavinni a komondort a napra,mert ott volna a helye az  "On The Sunny Side Of The Street" -ahogy a nóta mondja.És,nem csak én gondolom így!

Ma olvastam a Hungária Komondor Klub honlapján Udvardiné Lukács Ilona elnökasszony magvas gondolatait,ez erősített meg hitemben,hogy belevessem magam a lapályba.Idézem:

 

 

"Kedves Sporttársak!

El kell gondolkodni azon, hogy a jövőben a Klub teret ad- e az ilyen és hasonló stílusnak, ami mindezideig, egyáltalán nem volt jellemző. "

Teljesen igaza van elnökasszonynak:Gondolkodjunk el!Halkan jegyzem meg,ezt javaslom én is,azt hiszem éppen 1 éve,a még 2008. január 16.-án kelt "Kérdések és válaszok" címen lassan-lassan a történelem homályába vonuló levelemben -igaz,én akkor nem a Hungária Komondor Klub vezetőjén és velem szemtől szemben mindig oly' kedves hátországának legerősebb bástyáján sokszor láthatóan eluralkodott stílust kifogásoltam... Akkor.Ahogy elnökasszonyunk mondja "mindezideig" nem azt kifogásoltam.De nézzük,ebből a stílus,eljárás,majd' 100 éves klub vezetőihez méltó magatartás -alig merem kimondani,szinte reszketek- etikus magatartás szemszögéből.Hiszen -ahogy fentebb idéztem- el kell gondolkodni,ehhez pedig tiszta vizet kell önteni a pohárba!

Amint azt a köz nagyon jól tudja -ha érdekelte- 1 éve,hogy a komondor jövőjét érintő,a fajtagondozó szervezet ajánlásait,tenyésztésre vonatkozó gondos gazdaként javasolt iránymutatásait firtattam és vártam a Hungária Komondor Klub elnökasszonyától,vagy tenyésztési tanácsától."Pusztán" a lényeg,a fajta érdekelt,a komondorosok közt nyílván nem alaptalanul keringő,a fajtára hatással bíró személyekhez kapcsolódó önmagukat,a klubot és magát a fajtát övező közeget,a komondorosokat is lejárató történetek említésének kerülésével,hogy a látszatát is elkerüljem a személyeskedésnek.Sőt,az idő múlásával kiállításokon,közgyűlésen,barátinak nevezett találkozókon saját szememmel látott csúfságokat sem elemezgettem,ahogy a kettősmércét sem,mellyel a Hungária Komondor Klub vezetősége tagjait méri,nem beszélve "nagyjaink" álszenteskedéséről."Mindezideig".

Most fordult a kocka:már nem kívánom kerülni a kikerülhetetlent -"Hülye azért nem vagyok!",ahogy az idióta,birkahipnotizáló szlogen száll,pardon,szól önbizalmat,magabiztosságot kölcsönözve a leggyengébb jellemű,és legkarcsúbb pénztárcájú baleknak is,hogy meggyőződésből hagyja ott utolsó filléreit is abban az Isten verte áruházban... A Hungária Komondor Klub elnökasszonya,mindannyiunk Udvardiné Lukács Ilonája,sokak/kevesek (?) "Icája" azt állítja,hogy az általa képviselt Hungária Komondor Klubban "mindezideig" nem volt jellemző az a stílus,melyet most kizárólag Robár János feketebárány tagtársunk nyakába próbálnak varrni,kizárólag neki próbálnak tulajdonítani.

Kedves Komondoros Barátaim!Egyet kérek:végre ne hagyjátok magatokat orrotoknál fogva vezetni és nézzetek az álarcok,az erőltetett mosolyok mögé,de ne elfogulatlanul,hanem a komondor felé való maximális elfogultsággal,mégis,icipici objektivitást erőltetve szívetekbe és agyatokra!Száz szónak is egy a vége:Ne legyetek birkák,akiket vezetnek,legyetek inkább Ti magatok pásztorok,a komondor pásztorai,akiknek a fajta érdekében az a dolguk,hogy -úgy mellesleg jegyezzem meg,részemről már oly' mélyen nem is,de azért még tisztelt- Udvardiné Lukács Ilona elnökasszonyunkat idézzem:

"Felelősséggel és kellő megfontoltsággal,átgondoltan válasszanak."

Komondoros Barátaim!Válasszatok!A régi motorosoknak üzenem,hogy ne a "mindezideig" megszokott címek,papírok,nagy baráti birkázások,főzések,bólogatós klubvacsik,közös nevetések és egymás háta mögötti anyádozások gyakorlatának szellemében,romantikussá váló néha keserű,néha édes történéseinek mútba vesző érzésében tobzódva válasszatok,hanem,ahogy elnökasszony kéri:felelősséggel,kellő megfontoltsággal a komondor jövője érdekében válasszatok!

Válasszatok,de ne személyneveket,vagy azokhoz fűződő ,a jövőben is remélt/elvárt  -egyébként egy-egy tenyészet leggyengébb egyedénél is,a fajta szempontjából semmi képpen sem- pozitív bírálatokat válasszatok!Válasszatok egy civil szervezettől elvárható etikusságot,azonos mércét,a fajtáért és nem a címekért,papírok eléréséért és kontárkodások netovábbjának megvalósításáért érzett felelőtlenségből válasszatok!

Gondoljátok végig,mi volt,milyen, etikai szempontból nem éppen kifogástalan stílus jellemezte "mindezideig" a Hungária Komondor Klubot!Éppen ezért,hogy pl. a kettős mérce és titkolódzás gyanúját is eltereljük a Hungária Komondor Klub vezetőségéről,főleg Klubunk első emberéről,Udvardiné Lukács Ilona elnökasszonyról az alábbi nyílt levelet postázom a mai napon a Hungária Komondor Kub Fegyelmi és Etikai bizottsága elnökének,Paksi Csaba úrnak:

 

Nyílt levél
a Hungária Komondor Klub                                                      Kohári István
Fegyelmi és Etikai Bizottságának elnökéhez,                 Hungári Komondor Klub tagja
Paksi Csaba úrhoz                                                                     2745 Kőröstetétlen
                                                                                       Új u. 22.
 
6762 Sándorfalva             
Nefelejcs utca 5.
 
Tárgy:A Hungária Komondor Klub múltjához,tagjainak áldozatokkal teli tevékenységéhez,és a komondor fajta, mint hungaricum szellemiségéhez méltatlannak vélt eljárás kivizsgálásának kérelme                                         
 
 
 
Tisztelt Paksi Csaba Úr!
 
Alábbi etikailag kifogásolható, a Hungária Komondor Klub múltjához és az általa gondozott hungaricum fajtáért mérhetetlen áldozatokat hozó komondoros társadalomhoz méltatlannak vélt eljárással kapcsolatosan kérem, legyen szíves a kivizsgálást kezdeményezni és annak menetéről, eredményéről tájékoztatni!
 
Mint az Ön előtt is ismert –hiszen, alábbi eseményen Ön is jelen volt- a Hungária Komondor Klub 2008. évi tavaszi, Ócsán megrendezésre került évadzáró vacsora előtti Közgyűlésén jegyzőkönyvezettek szerint, a közgyűlésen részvevők szavazatai alapján -a korábban Udvardiné Lukács Ilona,a Hungária Komondor Klub elnök asszonya által is megismert és általa a helyszínen nagyon jónak és fontosnak nevezett- a komondor tenyésztését érintő kérdéseket tartalmazó, a Hungária Komondor Klub ezzel kapcsolatos jövőbeni iránymutatásait kérő felvetéseimre a Hungária Komondor Klub internetes honlapján történő nyilvános válaszadási ígéretet kaptam, pontosabban ígéretet kapott a Hungária Komondor Klub tagsága 2008. május 15.-i határidővel, megjelölve a hivatalos választ adó kilétét is. (Az eseményt követően a jegyzőkönyvet több klubtársammal közösen is megtekintettük, ami Kiss Barbara jegyzőkönyvvezető tagtársunk munkájának köszönhetően ezt tartalmazta is.)
 
A megszavazott válaszadás -melynek határidejét maga Udvardiné Lukács Ilona elnök asszony javasolta, ahogy azt is, hogy minden kérdésre a Hungária Komondor Klub illetékesei válaszolnak majd- nemhogy 2008. május 15.-ig nem jelent meg a Hungária Komondor Klub honlapján, de a mai napig nem történt meg, hangsúlyozom, a Hungária Komondor Klub közgyűlésen megjelent tagjainak akarata ellenére!!!
 
Kérem, fenti sajnálatos eljárás okainak kivizsgálását, a Hungária Komondor Klub és jogelődjeinek történelmében példátlan esemény felelőseinek megnevezését, és felelősségre vonását, hogy a komondor fajtáért etikusan, tisztességesen tevékenykedő klubtagokat ért sérelem okára választ kapjunk, és a komondor fajtagondozó szervezetébe történő belépés gondolatával barátkozók Klubunkkal szemben megrendült bizalmát helyreállítsuk, valamint, hogy a „mindezideig” példátlan vezetőségi magatartás ne vessen árnyékot a Hungária Komondor Klub jövőbeni vezetésének tevékenységére!
 
Áldozatkész munkáját előre is tisztelettel köszönöm!
 
 
Kőröstetétlen, 2009. január 19.
Tisztelettel:
Kohári István klubtárs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pengyomhegyi.blog.hu/api/trackback/id/tr46886759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása