...tört elő a kérdés,mely megállt/-ült ahogy kell,és jót nevettünk Pardi Norbi barátom családi körében,nem kevés,nem gyenge,sőt igen magas színvonalú és egyedi,kézművesnek nevezhető bor társaságában nem is olyan régen.
Tartozom egy élménybeszámolóval,de attól tartok,ez megint olyan kurtán fog sikeredni,mivel a Norbiéknál töltött órák,legurított borok minden gazdagságukkal egyszerűen megnémítanak,de legalábbis a legkifejezőbb jelzőket,ha ki nem is törlik szótáramból,de ideiglenesen eltüntetik,valahova elsüllyesztik.Ismét ez történt.Azért csak nekifutok.
A sor.
Csutorás, Délidő Cserszegi fűszeres (félszáraz) 2007
Egy remek,illatos,jó savakkal megtartott nem mindennapi cserszegi.Nem az az orrban nyomulós és agyonütős,hanem azért illatos,de komolyabb mozgású,ritka gazdag,vastag cserszegi.Ha jól értettem,Csuti ezt befejezte,nem készült belőle már 2008-as sem.Kár.
Szászi Endre, Szigligeti olaszrizling (kései szüret) 2006 Kabócás dűlő
Érett,édes illat,aszalt sárgabarackkal,pici birsalmával,jó savakkal megtartott bazalt,de nem lavinaként elmosó,hanem gyönyörű eleganciával előhozakodó ásványízelítő.Csodálatos.
Szepsy Furmint, Tokaj 2006
No,ez az elegánsan megmutatkozó ásványok,dűlő ne továbbja.Illatban barack,tompa virágillat,só,szárított orvosiszékfű.Szájban elsőre könnyed,fantasztikus egyensúlyt,harmóniát árasztó,extra elegáns bor.
Németh Attila, Cserepesi 2005
Ő az a szőlész-borász,és a bora,mely kiváltotta Norbi komámból az ominózus kérdést,hiszen az egykori TSz ültetvényekről varázsolt 60% hárslevelűt,40% chardonnayt tartalmazó cuvée maga a hihetetlen,a kézművesség etalonja.Vilmos körte,birspálinka,vegyes méz illattal nyitó,szájban öblösségével,vastag,mézes,hársas világával és komoly savaival maga a csoda.Illatban jellegzetes egzotikus trópusi növényekből készült teakeverékre hajaz:mangó,papaya,hibiszkusz.
Nos,hogy a többiek mit csinálnak,nem tudjuk,de voltak itt még páran,akik bizonyítottak.
Utolsó kommentek