Miután úgy ahogy kiveséztem a "nem top10-es" javarészt egri mámorban megélt "hogyishívjákolódást",azért megemlítem,hogy volt egy Családikörben megélt hasonlóan komplex Karácsonyi vacsora -még egy...
Előétel liba máj...pástétom inkább,mint sült pirítossal,és óvatosan és a bort követve betolt lilahagyma karikákkal.A bor?Disznókő 6 puttonyos tokaji aszú 1993.No comment.Ja,csak annyi:megsaccolni sem tudom,mikor éri el a vég!!!Leginkább végtelennek tűnik jelenleg -na nem a 0,5-ös palack... Mennyei.Még mindig és még sokáig -gondolom.
A sült pulykához valamiért,aztán nemis annyira óvatosan egy Demeter Egri Bikavér Reserve-t fogyasztottunk 2002-ből.Zseniális.Nem az az orbbavágós,régebben nagyra tartott bordói típusú egri bikavérnek nevezett tanninbombás,füstös halálital,hanem a kifinomult,minden a helyén van,érett,igazán,azaz eredetien egriesnek/egriesen szerethető bor.
A mangalica kolbász töltelékből alkotott töltött kposztához aztán jött a Soproni Weninger 2002-es Merlot Spern Steinere.Nagyon komoly,vastag,sűrű anyag,és mindenében nehz,azaz egyszerre simogató merlot-os s mégis egyszerre nehéz,komoly,súlyos,nehezen símogató.Egy óriási "baja" van:lecsengésben mindent tompít a füstös,dohányos ízvilág... Kár érte.
Köszönet,ezer köszönet és soha rosszabb karácsonyi vacsorá(ka)t!!!
Utolsó kommentek