HTML

Pengyomhegyi

Nincs más célom az életben, pusztán annyi, hogy amit gyerek- és tizenéves koromban útravalóul kaptam szüleimtől, nagyszüleimtől, azt megőrizzem, de úgy,hogy ne csak emlékeimben éljen, hanem aszerint is éljek: munkában, tisztességben, őszinteségben, a természet erejének maximális elismerésében.

Utolsó kommentek

  • Kohári Pisti: Szia! Köszönöm az érdeklődést! Ha nem is nálam -de remélem sokáig kitart;) Üdv, ... (2015.04.14. 22:05) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Szűcs Baláázs: Szép estét! :) Bízom benne, és szerintem rajtam kívül még nagyon sokan, hogy ez a blog még újra "... (2015.04.11. 22:46) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Kohári Pisti: Szia. Ezt jó hallani. Készültem egy komoly munkára,és a "kilátástalanság" -ahogy te fogalmaztál a... (2015.04.11. 20:25) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Szűcs Baláázs: Szia! Nem egyedül jöttem el, hanem menyasszonyommal, és együtt is megyünk haza !:) szerencsére m... (2015.04.09. 21:15) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Kohári Pisti: Üdv. Jelenleg baromfik vannak csak az udvarban. Gyopár egy telephelyre került öregségére -a hallój... (2015.04.08. 19:32) Tenyésszünk komondort! 2010 -3
  • Utolsó 20

Címkék

2003 (20) 2005 (30) 2006 (66) 2007 (62) 2008 (28) alom (28) bor (120) család (21) cuvée (30) eger (37) emberiség (21) felelősség (57) furmint (23) hárslevelű (19) időjárás (31) jk gyopár (28) kékfrankos (31) kép (272) kk böske (18) klub (54) komondor (248) kőröstetétlen (22) kt gyergyó (36) kutyakiállítás (31) madár (31) magyarság (45) mangalica (30) mudi (18) nagy zsolt (18) olaszrizling (24) pardi norbi (54) pásztorkutya (32) pengyomhegy (72) rudi petitjean (27) szekszárd (25) tagság (29) tenyésztés (103) tokaj (30) vers (36) Címkefelhő

2008.11.27. 11:46 Kohári Pisti

Komondor gondok -feladatok

Címkék: klub felelősség komondor tagság tenyésztés

Miután minden komondor problémát és azok megoldását egyaránt a fajtáért felelős társadalmi szervezeten, a Hungária Komondor Klubbon keresztül KELL vizsgálni,újra és újra odajutok,hogy megnézem,mi a klub önmagának megfogalmazott célja,és annak megvalósítása érdekében milyen feladatokat tekint elsődlegesnek. Nos,ezeket újra meg újra vizsgálva azt látom,hogy nagyon kevés tett van a „hangzatos”,többnyire csak „üres frázisok” mögött. Pedig,kérem tisztelettel,a komondorról beszélünk! Mondom,a KOMONDOR az origo, a minden klubtag számára közös kiindulási és érkezési pont! Nos,akkor mint Klub próbáljunk meg így nézni a fajtára. Mik az alapfeladatok?

Józan paraszti ésszel nézve: 
 
1. Cél meghatározása. Mi a célja a Hungária Komondor Klubnak? Ez az önálló fajtagondozó, társadalmi és egyben standardadó szervezet mit akar elérni a komondorral,a komondornak,a komondor fajtagondozásában? Mi a célja? Azt is mondhatnám, vizsgáljuk meg, milyen megoldásra váró problémái vannak a komondor fajtának? Ezeket a problémákat a fajtáért felelős szervezetnek kell felismernie –főleg,ha annak 20-30 éve komondorozó tagjai és/vagy vezetői vannak….- és a felismert gondok megoldására ennek a szervezetnek kell kidolgoznia egy programtervet.
 
2: Milyen gazdasági helyzetben van a Hungária Komondor Klub? Minden fórumon hangoztatja a vezetés, hogy a magyar kutyás szervezetek között irigylésre méltó az anyagi helyzete. Ez persze, önmagában nem elég informatív, hiszen ehhez ismernünk kellene a többi magyar kutyás szervezetet, melyek önálló jogúak (!) és azok valószínűleg kevésbé irigylésre méltó gazdasági helyzetét, taglétszámát stb. stb. A Hungária Komondor Klub „irigylésre méltó” anyagi helyzetét azonban, az elérendő célhoz vezető feladatok megvalósításának kiadásai függvényében célszerű újraértékelni, újragondolni. Ennek tükrében kell megállapítani, mekkora feladat, mennyire elsődleges új bevételek lehetőségeit keresni pl. pályázatok, szponzorok, más magyarfajtás, vagy hagyományőrző társadalmi szervezetekkel történő kooperálás, közös fellépés.
 
3. A Klub eddigi gazdálkodását is figyelembe véve, és a megoldásra váró problémákat „rangsorolva” el kell dönteni, mely teendők élvezzenek elsőbbséget, melyekre kell elsődlegesen áldozni mind időben –tehát sürgősségétől függően- mind financiális téren.
 
4. A feladatokhoz meg kell találni az abban jártas, vagy elhivatottan tenni akaró személyeket és ehhez a célról, a feladatokról tájékoztatni kell a tagságot természetesen minden esetben őszintén, nyíltan minden számunkra elérhető eszközzel: a klubhonlapon, klubfórumon, levélben, emailban és kérni kell segítségüket! Fel kell hívni a tagság figyelmét arra, hogy a közös cél érdekében mindenkinek egyéni lehetőségeihez mérten ki kell venni a részét a munkából, sőt, a klubért és hangsúlyozom a klubon keresztül a komondorért sokat tevőket motiválni, évvégén elismerésben kell részesíteni!
 
5. A Klub munkájáról, eredményeiről, a fajta változó helyzetéről és úgy egyáltalán mindenről tájékoztatni kell a tagságot.
 
Barátaim! Igen-igen, joggal mondhatjátok, hogy ezek nem tartalmaznak konkrétumokat, de ez nem azért van, mert vak vagyok, vagy politikus, hanem mert nem lövöm el a puskaport egyetlen posztban, mert akkor erről az egy posztról szólna az egész blogom nagyjából jövő év első negyedévének végéig legalábbis biztosan...
 
Felvázoltam az általános teendőket. Legközelebb sorra vesszük a konkrét teendőket, célokat, feladatokat. Vagyis, megtervezetten, lépésről lépésre felboncoljuk a tetszhalott Hungária Komondor Klub tetemét! Micsoda? Persze, hogy halott: nincs a hangzatosan megfogalmazott feladatok mögött semmi, akkor pedig olyan, mintha nem is lenne, ugyanakkor lássuk be, csak tetszhalott: tetszhalott, mert valójában létezik, gondolkodó emberek alkotják, és sok esetben nemhogy nem használt, hanem ártott is a fajtának,tehát bizony-bizony kifejti a hatását,nem tekinthetjük halottnak! Igen-igen, jól látod kedves komondorért és annak felelős fajtagondozó szervezetéért aggódó komondoros barátom és még az eszem sem ment el teljesen: ártott. Nos, ahogy a bölcsek mondják „Mindent a maga idejében.”

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pengyomhegyi.blog.hu/api/trackback/id/tr93791113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zrínyi Kati 2008.11.28. 17:32:03

Pisti! Csak nem hiába jártattuk a szánkat! Ez már előrelépés, nem? Bár nem a mi ötletünk alapján született, miszerint a klub rendezvényeit össze kellene kötni egyéb negy nemzeti- rendezvényekkel amit szajkóztunk itt az elmúlt évben. de lényeg, hogy így lesz!:))))

Kohári Pisti 2008.12.01. 09:51:59

Szerintem ezt a kommentet a Kunok I. Világtalálkozójához szánhattad,de csak gondolom,nem biztos,de csak ebben az összefüggésben tudok erre reagálni.

Szóval,ha a Hungária Komondor Klub felismeri végre mind a népszerűsítés,mind a tenyésztés szakmai "irányításának",vagy iránymutatásának jelentőségét a komondor fajta jövője szempontjából és azokra hangsúlyt is fektet,akkor megvalósulhatnak olyan események,mint amilyen esetleg a 2009. szeptemberi Klubkiállítás lehet Karcagon,vagy Kiskunfélegyházán.

Minden elismerésem Nagy Antal klubtársunknak,aki TÁRSADALMI MUNKÁBAN,SZABADIDEJÉBŐL ÉS SAJÁT PÉNZÉBŐL ÁLDOZOTT arra,hogy kapcsolatait megmozgatva egy hivatalos programmá válhat a Hungária Komondor Klub és esetleg más magyar fajtások fajta bemutatója.Köszönjük Neki!Jelzem,ezek után rajtunk,komondorosokon a sor,hogy minél nagyobb egyedszámmal jelenjen meg a komondor,minél látvényosabb legyen a produkció és a Hungária Komondor Klub minél minőségibb arculattal jelenjen meg a rendezvényen.

Úgy gondolom,egy jól sikerült program belépőt jelenthet az ország más régióiban,más nemzetközi esemény kapcsán megrendezésre kerülő találkozóra.Fontos,hogy a különböző médiumokban,akár kapcsolatainkat megmozgatva minél több említés essék a komondorról és fajtagondozó szervezetéről.

Köszönöm Nagy Antalnak,hogy idáig eljutottunk!
süti beállítások módosítása